Schellak blond
Schellak blond
0 Review | Review toevoegen
korte omschrijving specifiek

Maximale levertijd

5 dagen

€ 9,50
Prijs per hoeveelheid
Aantal: 
Bestellen
 
Schellak is een harsachtige afscheidingsproduct van de kleine lakschildluis. Het wordt gebruikt voor het politoeren maar ook om te kleien, messing te lakken en nog veel meer. Schellak wordt meestal verkocht in schilfervorm. Deze schellakschilfers worden opgelost in ethanol 96% zodat een schellak- of politoervernis ontstaat die een groot aantal toepassingen kent. Zo wordt er met de aldus verkregen vernis niet alleen hout van de mooist mogelijke glans voorzien middels het politoerproces maar worden hiermee ook messing instrumenten gelakt en zelfs allerlei voedingsmiddelen verfraaid.

Hoeveel schilfers schellak u in een liter ethanol oplost hangt af van de dikte van de schellakvernis die u wilt maken. Voor een redelijk dunne vernis kunt u ongeveer 100 gram schellak oplossen in een liter ethanol; voor een gemiddeld dikke vernis kunt u 300 gram schellak oplossen. Deze schellak is ontwast, de was in de schellak geeft de vernislaag een zekere flexibiliteit wat als voordeel geldt. Nadeel van deze was in de schellak is echter dat er daardoor een enigszins melkachtig resultaat ontstaat.

Onze standaard pakketjes bevatten 300 gram schellak-schilfers waarmee u in een liter ethanol een goed bruikbare politoer vernis maakt maar voor wie meer schellak wil kopen kunnen we uiteraard ook andere hoeveelheden schellak leveren.

Hoewel vaak het tegendeel wordt beweerd is eenmaal aangemaakte schellak-vernis een beperkt houdbare oplossing. Als globale richtlijn staat hiervoor een termijn van 12 maanden na productie maar in de praktijk hebben we al herhaaldelijk schellakvernis van 3 maanden oud gezien die reeds onbruikbaar was. Als de schellak reeds bedorven is komt u daar pas bij het aanbrengen van de laklaag achter (als u geen proefstukje heeft gemaakt) met als gevolg dat u de schellak weer dient te verwijderen. Het heeft dan ook sterk de voorkeur om schellak in schilfervorm te kopen en daarmee zelf zoveel vernis aan te maken als voor het onderhanden project nodig is. De schilfers mogen niet in contact met metaal komen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.