Kokosolie
Kokosolie
0 Reviews | Review toevoegen

Kokosolie of kokosvet wordt gewonnen uit pulp van de kokosnoot. Kokosolie wordt gebruikt in cosmetica is een belangrijk onderdeel van veel crèmes en persoonlijke verzorgingsproducten.

€ 4,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
Kokosolie of kokosvet wordt gewonnen uit pulp van de vrucht van de kokospalm (Cocos nucifera), de kokosnoot. De verse pulp wordt gedroogd, geperst en vervolgens gemalen. 
Kokosolie is vast (smeltpunt bij ongeveer 28°C) dus het wordt ingedeeld als vet (smeltpunt bij ongeveer 20°C). Kokosolie wordt gebruikt in cosmetica is een belangrijk onderdeel van veel crèmes en persoonlijke verzorgingsproducten.

Kokosolie wordt meestal voor de droge huid gebruikt en huid met acné omdat kokosolie een bacteriedodende werking zou hebben. Kokosolie is een belangrijke grondstof voor zeep: het levert goed reinigende, goed schuimende zeep op. Onder andere Perlastan en Cocoglucoside.

Kokosolie is een sterk verzadigde olie, daardoor wordt ze niet zo makkelijk rans.De olie heeft vrijwel geen geur van zichzelf.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.