Hazenlijm
Hazenlijm
0 Reviews | Review toevoegen
Konijnen- of hazengelatinekorrels voor het maken van lijm

Maximale levertijd

Maximaal 5 werkdagen

€ 3,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Konijnengelatine bestaat uit gelatine en is al sinds 4000 jaar bekend is natuurlijk product. Huid en botten bevatten lijmachtige stoffen, zogenaamde collagenen. Na het doorlopen van verschillende reinigings- en droogprocessen in technische gelatine als korrels of poeder beschikbaar. Konijnengelatine is vrijwel onbeperkt houdbaar als deze op een droge en koele plaats wordt bewaard zonder kwaliteitsverlies. 

Konijnenlijm is sterk zwelbaar in koud water, maar niet oplosbaar. Het kan alleen worden toegepast nadat het opgezwollen is bij temperaturen boven 30 °C. Zelfs in lage concentraties stolt de warme Konijnengelatine tot een gelei wanneer deze afkoelt. Deze overgang van de vloeibare- tot de gel-toestand maakt een zeer snelle hechting mogelijk zonder een daadwerkelijk droogproces. Hierdoor wordt een doorgaans voldoende aanvangssterkte bereikt. De significant hogere eindsterkte treedt op na de verdamping van het water.

Konijnenlijm is geschikt voor het verlijmen en impregneren van weefsels die mechanische verankering van de lijm en verdamping van water toelaten. De lijm kan weer worden opgelost met water, maar het is er resistent tegen de meeste organische oplosmiddelen. Glutine wordt langzaam afgebroken tot glutose, dat geen hechtende eigenschappen heeft, als het gedurende lange tijd boven 65 ° C wordt verwarmd.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.