Gastles:  virtual reality (PO groep 7-8)
Gastles: virtual reality (PO groep 7-8)
0 Review | Review toevoegen
Gastles over virtual reality waarbij geprogrammeerd wordt met CoSpaces voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs en voortgezet onderwijs.
Vraag offerte aan
 
Een eigen virtuele wereld ontwerpen, maken en beleven, dat is wat we gaan doen in een creatieve, informatieve en leuke gastles over programmeren. Onderwerpen als ICT en sociale vaardigheden kunnen gecombineerd worden met vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en natuur.

Het gebruik van CoSpaces draagt bij aan de ICT-vaardigheden van de leerlingen. Met behulp van codeblocks leren leerlingen op een laagdrempelige manier een aantal basisprincipes van programmeren en ontdekken toepassingen van virtual reality. Leerlingen leren spelenderwijs meer over allerlei onderwerpen of maken hun eigen VR-game. 

Daarnaast worden leerlingen gestimuleerd in een creatieve, onderzoekende houding, ideeën kenbaar te maken en vaardigheden om zelfstandig problemen op te lossen. Ze kunnen gezamenlijk in één omgeving werken aan projecten om een virtuele wereld in te richten waarbij automatisch sociale vaardigheden worden toegepast.

Om CoSpaces te leren en vervolgens de beginselen van programmeren zijn twee halve dagen tijd het minimum voor de bovenbouw PO.
Bekijk de voorbeelden op ons youtube-kanaal 


Wij zijn partner van CoSpaces 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.