Benzoë of Benzoëhars
Benzoë of Benzoëhars
0 Reviews | Review toevoegen

De hars wordt gebruikt bij de bereiding van vernis maar ook in de medische wetenschap, bij parfumbereiding en voor het maken van andere geurproducten.

€ 7,50
Prijs per hoeveelheid
Aantal: 
Bestellen
Benzoë of Benzoëhars zoals het ook vaak wordt genoemd is de hars van struiken/boompjes uit de Styracaceae familie. Deze planten komen voor op Thailand, Sumatra en Java. Normaliter maken deze planten geen Benzoë aan maar als de bast wordt verwond tot op het Cambium wordt daarmee wel begonnen.

De bast wordt meestal verwond door een slag met een bijl waarna de Benzoë-hars wordt gevormd. Zodra de hars hard is geworden wordt deze verzameld en verpakt voor de export. Benzoë komt in verschillende soorten in de handel waarbij Benzoë Siam (de Benzoë uit Thailand dus) vaak als beste wordt gewaardeerd vanwege zijn vanille-achtige geur.

Benzoë wordt behalve voor de bereiding van vernis ook gebruikt in de medische wetenschap, bij parfumbereiding en voor het maken van andere geur-producten.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.