Barnsteen
Barnsteen
0 Reviews | Review toevoegen

Barnsteen is een fossiele hars afkomstig van naaldbomen gevonden in de Baltische staten. Kleur is meestal warmgeel tot donkerrood.

€ 6,95
Prijs per hoeveelheid
Aantal: 
Bestellen
Barnsteen is een fossiele hars van verschillende oorsprong en leeftijden. De hars is afkomstig van harsachtige (nog steeds onbepaalde) naaldbomen gevonden in de Baltische staten. Deze worden vaak aangeduid met de wetenschappelijke soortnaam Pinus succinifera, een nog levende dennensoort. Barnsteen is meestal warmgeel tot donkerrood van kleur.

Tegenwoordig wordt barnsteen nog altijd gebruikt tegen jicht en reuma en wordt barnsteenzuur verwerkt in verschillende medicijnen. Daarnaast wordt barnsteen ook gebruikt in cosmeticaproducten en in vernis of lak voor bijvoorbeeld violen. 

Barnsteen is al sinds de Steentijd beschouwd als een kostbaar sieraad. Kralen, hangers, amuletten, knopen en kettingen van barnsteen zijn allemaal voorbeelden van archeologische vondsten die ook vandaag de dag nog steeds heel gebruikelijk zijn als sieraad. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.