Webshop
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Teak olie
Teakolie
0 Reviews | Review toevoegen

Teakolie voedt het doorgaans iets vettige teakhout en beschremd tegen UV zodat vergrijzen wordt vertraagd. Toepasbaar op teakhout, kleurloos, geschikt voor binnen en buiten, verbruik 15 m2/ liter.

€ 15,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Door zijn unieke eigenschappen is Teakhout een populaire houtsoort. Het hout is van nature enigszins vettig en uitermate goed bestand tegen houtrot en schimmels wat de reden is dat vele generaties scheepbouwers Teakhout hebben gebruikt voor het maken van onder andere dekken, railings en meubelen aan boord van schepen. Voor die toepassingen werd en wordt het hoogwaardige teak gebruikt dat echter inmiddels erg duur geworden is. Naast dit lastig te vinden, dure kwaliteitsteakhout is er inmiddels veel aanbod van het veel sneller gegroeide en daardoor kwalitatief minder en veel goedkopere plantage-teak. 

Met name van deze goedkopere kwaliteit worden veel (tuin-)meubelen gemaakt die we dan ook steeds vaker in en om het huis vinden. Om deze teakhouten meubelen netjes te houden en met zo min mogelijk werk goed te beschermen tegen weersinvloeden en UV-stralen is het verstandig om ze te onderhouden met Teakolie. Onze Teakolie wordt geproduceerd uit natuurlijke grondstoffen en bevat, zoals al onze producten een groot aandeel Tungolie voor een effectieve, natuurlijke bescherming tegen weersinvloeden. Onze Teakolie is natuurvriendelijk en zuinig in gebruik.

Herstel de houtkleur met oxaalzuur voor u Teakolie aanbrengt.Teakhouten meubelen die niet onderhouden worden, krijgen een grijs oppervlak door het inwerken van zonlicht. Deze grijze uitstraling kan worden voorkomen door regelmatig te onderhouden en te voeden met onze teak olie. Deze olie voedt niet alleen het hout maar geeft tevens een goede UV-bescherming waardoor opnieuw vergrijzen wordt vertraagd. Meubelen die toch grijs geworden zijn kunnen, voordat ze met Teak olie worden behandeld, hun oorspronkelijke kleur terug krijgen door ze te behandelen met een ontweringsmiddel. Bij zware vergrijzing kan het nodig zijn om het oppervlak op te schuren maar door onderhoud met onze olie wordt dat natuurlijk voorkomen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
2937alb9z5556i1x1JUkV7N1w8wC276D.jpg
 
 
7u7v77DD28QU505u6N99t67y11ndtT37.jpg
i38363C23303Z5695NB16F34BfHJ3g74.jpg
 
 
o2p4U70PI91K87a64Y4718SB8C921766.jpg
Indien uw bestelling planten bevat groter dan 100 cm zal nacalculatie van bezorgkosten plaatsvinden. De bezorgkosten voor planten groter dan 100 cm zijn € 0,70 per km (o.b.v. enkele reis vanaf bathmenseweg 29, Lettele). We nemen altijd contact met u op over de verwachte kosten voor het verzenden van uw bestelling.