Webshop
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Bankirai olie
Bankirai olie
0 Reviews | Review toevoegen

Bankirai Olie is speciaal ontwikkeld om de levensduur van deze tropische hardhoutsoort te verlengen. Toepasbaar op bankirai, kleurloos, geschikt voor binnen en buiten, verbruik 25 m2/ liter.

€ 15,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Bankirai is een duurzame, tropische hardhoutsoort die veel wordt gebruikt voor vlonders, terrassen, schuttingen, carports en dergelijke.

Onze Bankirai Olie wordt, net als onze andere producten, gekenmerkt door:
Gebruik van hoogwaardige, natuurlijke ingredienten.
Minder dan 20% oplosmiddelen (andere Bankirai Olie bevat vaak 70% of meer oplosmiddelen!)
Laag verbruik tot 25 vierkante meter per liter.
Normaliter slechts 1 of 2 lagen Bankirai Olie nodig.

Het aanbrengen van een olieproduct heeft voornamelijk tot doel om het indringen van water in het hout en daarmee het rotten daarvan te voorkomen. Omdat Bankirai langzaam droogt en dit veelal nat of toch erg vochtig wordt verwerkt, verdient het dan ook aanbeveling om waar mogelijk te wachten met het aanbrengen van een oliebescherming tot het hout volledig droog is. U verbetert daarmee de impregnatie van het hout en daarmee de uiteindelijke bescherming er van. Wordt de olie te vroeg aangebracht dan kan deze onvoldoende intrekken waardoor zoals gezegd een slechtere bescherming verkregen zal worden. Bovendien wordt dan het nog in het hout aanwezige water als het ware opgesloten waardoor het drogen nog veel langer zal duren. Een indicatie voor het wel of niet droog zijn van het hout is de vergrijzing; zodra het hout begint te vergrijzen is het redelijk droog en kan er begonnen worden met het afwerken. Voor een optimale bescherming is het aan te bevelen het hout eerst te voorzien van een laag Impregneerolie.

Veel andere merken noemen hun Bankirai olie Bankirai olie omdat er een rood kleurtje aan de olie is toegevoegd. Wij leveren kleurloze olie en noemen onze Bankirai olie Bankirai olie omdat we deze olie zodanig hebben verkookt dat deze Bankirai beter impregneert en langer beschermd. Wie vergrijst Bankirai weer op kleur wil brengen heeft helemaal geen kleurtje nodig maar maakt het hout schoon makt Lijnoliezeep en een brostel en behandeld het vervolgens met Oxaalzuur om de oorspronkelijke kleur weer terug te krijgen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
2937alb9z5556i1x1JUkV7N1w8wC276D.jpg
 
 
7u7v77DD28QU505u6N99t67y11ndtT37.jpg
i38363C23303Z5695NB16F34BfHJ3g74.jpg
 
 
o2p4U70PI91K87a64Y4718SB8C921766.jpg
Indien uw bestelling planten bevat groter dan 100 cm zal nacalculatie van bezorgkosten plaatsvinden. De bezorgkosten voor planten groter dan 100 cm zijn € 0,70 per km (o.b.v. enkele reis vanaf bathmenseweg 29, Lettele). We nemen altijd contact met u op over de verwachte kosten voor het verzenden van uw bestelling.