Webshop
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Het voedselbos en voedseltuin
Het voedselbos en voedseltuin
0 Reviews | Review toevoegen

Voedselbossen en voedseltuinen zijn enorm biodivers, productief en recreatief. De grootte kan verschillen. Wij leveren de planten en verzorgen de aanleg.

Vraag offerte aan

Voedselbossen en voedseltuinen zijn enorm biodivers, door de gelaagdheid zeer productief en daarnaast recreatief. Niet alle planten hoeven voor de mens eetbaar te zijn. Ook planten die bestuivende insecten of plaag bestrijdende vogels aantrekken zijn belangrijk. Een goed ontworpen voedselbos houdt zichzelf in stand, vraagt nauwelijks onderhoud en biedt voedsel en onderdak aan ontelbare soorten organismen.

De grootte van een voedselbos of voedseltuin kan verschillen van een kleine tuin tot een hectaren groot gebied. Vooraf moet de  doelen van het bos bepaald zijn zoals educatie, recreatie, kinderspeelplek, commerciële verkoop of openbare pluk. Andere aandachtpunten zijn oogsttijden, onderhoud en bestemming van de oogst. Deze aandachtspunten zijn ook bij voedseltuinen van belang.
 
Een voedselbosof voedseltuin bestaat uit de volgende samenhangende lagen.
1. Kroonlaag, bestaande uit originele en aangeplante grote bomen
2. Lage bomen, bestaande uit kleinere bomen of halfstammen
3. Struiklaag van onderander bessen
4. Kruidlaag van meerjarige groente en kruiden
5. Bodembedekkers, laag van planten die zich horizontaal verspreiden
6. Ondergrondse wortels of knollen produceren
7. Klimmende planten
 
Het is belangrijk, bij aanleg van een voedselbos of voedseltuin, rekening te houden met zoveel mogelijk locatiekenmerkende aspecten. Belangrijk zijn klimaat en microklimaat, grondwaterstand, bodemtype, ecologische waarden, maatschappelijke inrichting en landschapsstructuur.
 
Neem voor meer informatie over de aanleg van een voedselbos of voedseltuinen, geheel vrijblijvend contact met ons op. Daarnaast leveren we de planten voor een gevarieerd voedselbos of voedseltuin.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
2937alb9z5556i1x1JUkV7N1w8wC276D.jpg
 
 
7u7v77DD28QU505u6N99t67y11ndtT37.jpg
i38363C23303Z5695NB16F34BfHJ3g74.jpg
 
 
o2p4U70PI91K87a64Y4718SB8C921766.jpg
Indien uw bestelling planten bevat groter dan 100 cm zal nacalculatie van bezorgkosten plaatsvinden. De bezorgkosten voor planten groter dan 100 cm zijn € 0,70 per km (o.b.v. enkele reis vanaf bathmenseweg 29, Lettele). We nemen altijd contact met u op over de verwachte kosten voor het verzenden van uw bestelling.