Webshop
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Ultramarijn lichtblauw
Ultramarijn lichtblauw
0 Reviews | Review toevoegen

Een anorganisch pigment met een uitstekende lichtechtheid en dekkend vermogen voor het maken van verven.

€ 5,95
Prijs per hoeveelheid
Aantal: 
Bestellen

Toepasbaarheid: Olie, Akryl, Tempera, Waterverf/Gouache, Kalk/Fresco
Lichtechtheid: 8 (8=beste, 1=minste)
Dekkend vermogen: zeer goed


Natuurlijk ultramarijn werd vroeger gewonnen uit lazuursteen, de Lapis Lazuli. Deze half edelsteen wordt al meer de 8000 jaar gevonden in Afganistan. De steen wordt tot poeder vermalen en vervolgens met een hars samengesmolten. Deze massa werd vervolgens onder water gekneed zodat het ultramarijn als poeder op de bodem viel. Dit is een erg arbeidsintensief en 
daardoor is ultramarijn zeer kostbaar. Marco Polo bracht de invoer naar Europa op gang via de havens van Venetië. "Ultra" betekent "ver", marijn is afgeleid van "mare" dat "zee" betekend. 

Later ontwikkelde de wetenschap ultramarijn door zeoliet met zwavel en natriumacetaat te verhitten. De mate van oxidatie en temperatuur bepalen de kleur. In eerste instantie werd ultramarijn gemaakt als blauw, de synthetische vervanger van Lapis lazuli. Ook bestaat synthetisch ultramarijn in de kleuren violet en roze.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.