Lijnoliezeep
Lijnoliezeep
0 Reviews | Review toevoegen
1 liter

Maximale levertijd

niet meer leverbaar

€ 14,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Lijnoliezeep: de vriendelijke en volledig biologisch afbreekbare schoonmaakreus voor schoonmaken van hout, tegels, plavuizen, handen, kwasten en dergelijke!Toepassing. Lijnoliezeep kent een groot aantal toepassingen waaronder:

Schoonmaken en ontvetten van hout dat geschilderd of geolied moet worden
Schoonmaken en beschermen van stenen vloeren (plavuizen. beton e.d.)
Schoonmaken van terracotta potten, tegels en dergelijke 
Schoonmaken en voeden van vervuilde meubelen
Verwijderen van groene aanslag en algen
Reinigen van kwasten
Reinigen van handen 
Reinigen van kleding 
Zepen van hout

Voor licht vervuilde oppervlakken lost u ongeveer 50 ml Lijnolie zeep op in een emmer lauwwarm water (even doorroeren). Breng de oplossing aan met een spuit of borstel en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Vervolgens goed napoelen met schoon water en laten drogen. Voor zwaar vervuilde oppervlakken gebruikt u de Lijnolie zeep onverdund, dus: het oppervlak flink inwrijven met de onverdunde zeep, even in laten trekken, naspoelen en laten drogen.

De basis voor Lijnolie zeep is geraffineerde, rauwe Lijnolie zonder chemische toevoegingen of andere stoffen die slecht zijn voor het milieu, voor de gezondheid of die de uiteindelijke afwerking op enigerlei wijze nadelig kunnen beïnvloeden. Lijnolie zeep wordt daarom al vele decennia gezien als hét natuurlijke schoonmaakmiddel. Lijnolie zeep maakt niet alleen uitstekend schoon maar is ook volledig biologisch afbreekbaar en voedt bovendien het hout ook al enigszins doordat een dun laagje lijnolie op het oppervlak wordt aangebracht. Zoals gezegd is rauwe Lijnolie het hoofdingrediënt voor het maken van deze volledig natuurlijke Lijnolie zeep waarmee hout kan worden schoongemaakt als voorbereiding op een olie afwerking. 

In Scandinavië worden houten meubelen en vloeren hiermee niet alleen schoongemaakt maar ook gezeept. In dat geval wordt het hout bewust voorzien van een laagje zeep (zonder naspoelen dus) wat als bescherming tegen vervuiling optreedt. Door het meubel of de vloer regelmatig af te nemen met de zeep oplossing wordt de zeeplaag en daarmee de beschermingvan het hout in stand gehouden. Voordeel van het zepen is dat het meubel of de vloer er ook na jaren van gebruik vaak als nieuw uit blijft zien en alleen een mooi patina krijgt. Nadeel is dat de zeeplaag vrij kwetsbaar is zodat deze dus wel regelmatig moet worden onderhouden. Belangrijkste gebruik van deze zeep in ons geval is echter het op natuurlijke wijze schoonmaken van houtwerk dat behandeld moet gaan worden met olie of een andere afwerking. De zeep maakt in dat geval de ondergrond keurig schoon waarbij geen nadelige stoffen in het hout achterblijven en op een manier die prima combineert met de aan te brengen olieproducten. De zeep is dan ook niet alleen uitstekend geschikt als voorbereiding op een Lijnoliebehandeling maar Lijnoliezeep is ook uitstekend toepasbaar voor afwerkingen op basis van Tungolie of één van de daarop gebaseerde producten.

Let op: Gebruikt u Lijnoliezeep op andere oppervlakken, probeer dan eerst even een klein stukje uit om zeker te zijn dat alles naar behoren verloopt. Lijnoliezeep kan bijvoorbeeld niet worden toegepast op Celluloselak aangezien het deze lak volledig oplost en of u het nu zó schoon zou willen hebben.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.