Webshop
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Hardhoutolie
Hardhoutolie
0 Reviews | Review toevoegen

Hardhout Olie is geschikt voor alle gangbare tropische hardhoutsoorten waaronder Angelim, Vermelho, Azobe, Cumaru en Massaranduba. Kleurloos, geschikt voor binnen en buiten, verbruik 25 m2/ liter.

€ 15,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Hardhout heeft een andere celstructuur dan naaldhout. Daardoor dringt olie die geschikt is voor naaldhout minder goed in in hardhout waardoor een slechtere hechting, mindere bescherming en kortere levensduur wordt verkregen. Voor een zo effectief mogelijk onderhoud van hardhouten meubelen, vlonders, plantenbakken, carports en dergelijke dient daarom gebruik gemaakt te worden van olie die speciaal ontwikkeld is voor toepassing op hardhout.


Natuurlijk is ook deze olie, net als alle andere producten uit ons assortiment, volledig gebaseerd op het gebruik van natuurlijke, duurzame grondstoffen. Voor deze hardhout olie hebben we echter een speciale verkoking van die natuurlijke grondstoffen ontwikkeld die een zodanige structuur van de olie-moleculen oplevert dat deze olie makkelijk door hardhout wordt opgenomen. Daardoor ontstaan een uitstekende hechting en bescherming van alle gebruikelijke soorten hardhout zoals Bankirai, Angelim Vermelho, Azobe, Cumaru, Massaranduba en dergelijke. 

Voor een optimale bescherming met Hardhout Olie is het aan te bevelen om kaal hout eerst te voorzien van een laag impregneer olie. Door de grondlaag van impregneer olie wordt de bescherming tegen vocht aanmerkelijk verhoogd en wordt tevens een uitstekende hechting tussen het hout en de hardhoutolie bewerkstelligd wat de levensduur en sterkte van de afwerking nog verder verhoogt. Voordat hout voor de eerste keer behandeld kan worden dient dit uiteraard goed droog te zijn. Vlonderplanken die nog vochtig zijn bij het leggen dient men derhalve eerst enkele maanden te laten drogen voordat het hout behandeld wordt.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
2937alb9z5556i1x1JUkV7N1w8wC276D.jpg
 
 
7u7v77DD28QU505u6N99t67y11ndtT37.jpg
i38363C23303Z5695NB16F34BfHJ3g74.jpg
 
 
o2p4U70PI91K87a64Y4718SB8C921766.jpg
Indien uw bestelling planten bevat groter dan 100 cm zal nacalculatie van bezorgkosten plaatsvinden. De bezorgkosten voor planten groter dan 100 cm zijn € 0,70 per km (o.b.v. enkele reis vanaf bathmenseweg 29, Lettele). We nemen altijd contact met u op over de verwachte kosten voor het verzenden van uw bestelling.