Walnoot Broadview
Walnoot Broadview
0 Reviews | Review toevoegen
Juglans Regia Broadview (Gewone walnoot of Okkernoot) is kenmerken vanwege zijn mooie goed smakende noot geschikt voor verse consumptie en om te bewaren.

Maximale levertijd

Ophalen op aanvraag van 1 november tot 1 april

€ 52,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Kenmerken
Naam Juglans Regia Broadview (Gewone walnoot )
Winterhardheid Winterhard en niet wintergroen
Soort gewas Boom
Standplaats Zonnig, half schaduw
Grondsoort Neutrale gronden
Maximale hoogte Ongeveer 10 meter.
Waterbehoefte Lichtvochtig
Bloeimaand(en) Mei t/m juni
Bestuiving Zelfbestuivend
Vruchtmaand(en) Eind september, begin oktober
Walnootbomen worden al eeuwen lang geplant. Niet alleen voor de heerlijke vrucht, maar ook vanwege het prachtige sterke hout. Het walnoothout is heel duurzaam.

Broadview heeft een goede productie vanwege zijn mooie goed smakende noot geschikt voor verse consumptie en om te bewaren. Walnoothout wordt bijvoorbeeld gebruikt voor meubels of vloeren. Van walnoten kan ook walnootolie gemaakt worden, dat bijvoorbeeld in salades wordt gebruikt. Voor de meeste mensen zijn de walnoten heel gezond. Voor sommige mensen met walnotenallergie is de walnoot juist heel er gevaarlijk en mogen absoluut geen walnoten eten.

De boom heeft mannelijke en vrouwelijke bloemen, deze groeien meestal niet tegelijkertijd. De mannelijke bloemen, de katjes, hangen als trosjes bij elkaar. Ze zijn harig en groenachtig geel. De vrouwelijke bloemen zijn  hangen als onopvallende spijkers bij elkaar geclusterd.

De Walnoot  is een bladverliezende boom die ongeveer 10 meter hoog wordt. De boom is winterhard tot ongeveer -20°C en bladverliezend in de wintermaanden.
 
Eisen
De Walnoot verlangt een kalkhoudende, niet te natte bodem bij voorkeur op klei of zand. De beste standplaats is zonnig tot halfschaduw.
 
Informatie
Oorspronkelijk komt de plant voor in Zuid Europa en Azië. In Noord Europa is de walnotenboom aangeplant. De botanische naam van walnotenboom is Juglans Regia. Dit is een samentrekking  van het Latijnse ‘Joris Glans’, wat ‘noot of eikel van Jupiter’ betekent. Regia komt van Rex en betekent koninklijk. Ook een  bekende plant uit deze familie is de Pecannoot.

De heldergroene, glanzende onevengeveerde bladeren hebben 15-25 blaadjes. De 7-10 cm lange en 2-3 cm brede blaadjes zijn lancetvormig tot eirond-lancetvormig, hebben een fijngezaagde bladrand en een witfijnharige onderkant.
 
De bladeren van de walnotenboom geven een bepaalde geur af. Een geur, tanninegeur, waar ongedierte en insecten als muggen niet van houden. In de zomer zit je onder een walnotenboom niet alleen lekker fris in de schaduw, maar ook nog eens rustig zonder de muggen. De geur is aangenaam aromatisch.

De snoeiperiode is in het najaar. Kunstmest toedienen kan het beste in september, koemestkorrels het besten  in maart. Als de boom jong is, groeit hij hard, maar naarmate hij ouder wordt, gaat het steeds langzamer. De boom wordt ongeveer 400 tot 600 jaar.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.