Kruisbes 'Captivator'
Kruisbes 'Captivator'
0 Reviews | Review toevoegen
Ribes uva-crispa 'Captivator' is een rode variëteit kenmerkend vanwege de frisse zoetzure bessen en omdat de plant nagenoeg doornloos is. 

Maximale levertijd

tijdelijk uitverkocht

€ 3,95
Prijs per stuk, vanaf
Aantal: 
Bestellen
 
Kenmerken
Naam Ribes uva-crispa (Captivator)
Winterhardheid Winterhard en niet wintergroen
Soort gewas Heester
Standplaats Lichte tot half schaduw
Grondsoort Geen speciale eisen
Maximale hoogte Ongeveer 1,5 meter.
Waterbehoefte Licht vochtig
Bloeimaand(en) April
Bestuiving Zelfbestuivend 
Vruchtmaand(en) Juli

Ribes uva-crispa 'Captivator' is een rode variëteit kenmerkend vanwege de frisse zoetzure bessen en omdat de plant nagenoeg doornloos is. 

De bessen komen aan het éénjarig hout. Het snoeien moet leiden tot sporen die in het voorjaar uitlopen tot nieuwe scheuten die vrucht zullen dragen. Sporen ontstaan door alle zijscheutjes van de hoofdstengel terug te knippen tot op 3 - 4 knoppen. De hoofdstengel wordt met ongeveer eenderde ingekort. Takjes met veel bloemknoppen worden zoveel mogelijk gehandhaafd. Bloemknoppen zijn dikker dan bladknoppen.

De struik heeft groengele bloemen in hangende trossen. Om grotere bessen te krijgen dient elk jaar in het najaar vanaf oktober gesnoeid te worden. Zorg voor een goede lichtdoordringing in de struik. 

De bessenstruik wordt ongeveer 1,5 meter hoog. Plant de kruisbessenstruiken op één meter afstand van elkaar zodat de planten genoeg ruimte heeft. De struik is winterhard en bladverliezend in de wintermaanden.
 
Eisen
De kruisbes groeit op alle gronden. De beste standplaats is in lichte of halfschaduw op een licht vochtige bodem.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.