Kiwibes 'Issai'
Kiwibes 'Issai'
0 Reviews | Review toevoegen
Actinidia arguta 'Issai' is een zelfbestuivende variëteit kenmerkend vanwege de zoete, aangenaam smakende groene vruchten.

Maximale levertijd

Maximaal 5 werkdagen

€ 5,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Kenmerken
Naam Actinidia arguta (Kiwibes)
Winterhardheid Winterhard en niet wintergroen
Soort gewas Sllingerplant
Standplaats Zonnig - lichte schaduw
Grondsoort Geen bijzondere eisen
Maximale hoogte Ongeveer 3-4 meter.
Waterbehoefte Licht vochtig
Bloeimaand(en) Mei-juni
Bestuiving Zelfbestuivend 
Vruchtmaand(en) Augustus - oktober

Actinidia arguta 'Issai' is een zelfbestuivende variëteit kenmerkend vanwege de zoete, aangenaam smakende groene vruchten. De kiwibes heeft zoals de 'gewone kiwi' ook een hoog vitamine C gehalte.


Deze kiwibes is tweeslachtig en is dus zelfbestuivend. Vanaf het tweede jaar draagt het bessen. Ook groeit de Issai minder snel dan andere Kiwibessen. De vruchten zijn groen en zonder haartjes zoals de gewone kiwi wel heeft en kunnen daardoor met de schil worden gegeten. 

Snoeien kan van december tot in januari. Snoeien zorgt voor minder snelle groei waardoor minder vrucht ontwikkeld.Er kan niet gesnoeid worden vanaf februari/maart omdat dan de sapstromen op gang komen en kan de plant doodbloeden. Voor een goede oogst dienen bij de vruchtdragende takken tot minimaal 4 bladeren na de vrucht gesnoeid te worden en alle niet vruchtdragende takken tot ongeveer twee bladeren vanaf het begin van de tak.

De struik heeft witte bloempjes. De bloemen ontwikkelen zich aan deze uitlopende scheutjes. De kiwibes is een krachtig groeiende slingerplant, is zeer winterhard en bladverliezend in de wintermaanden.
 
Eisen
De kiwibes groeit op normale gronden. De beste standplaats is in de zon of lichte schaduw.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.