Webshop
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Vijg Rosce signora
Vijg Rosce signora
0 Reviews | Review toevoegen

Ficus carica variëteit Rosce signora (Vijg) heeft donkere, grote, zoete vruchten die zowel vers als gedroogd zeer smakelijk zijn.

€ 16,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Kenmerken

Naam Ficus  carica var. Rosce signora
Winterhardheid Winterhard en niet wintergroen
Soort gewas Boom
Standplaats Zonnig, lichte schaduw
Grondsoort Geen speciale eisen
Maximale hoogte Ongeveer 3 meter.
Waterbehoefte Lichtvochtig
Bloeimaand(en) Mei tot december
Bestuiving Kruisbestuivend
: Rosce signora heeft donkere, grote, zoete vruchten. De vruchten zijn zowel vers als gedroogd zeer smakelijk.

Wat wij als vrucht zien is in feite de vlezige bloeiwijze. De vruchtencyclus is bijzonder. Er kunnen tegelijkertijd in de bladoksels embryonale vruchten, vruchten van dit jaar en vorig jaar aanwezig zijn. Het eerste rijp zijn de vruchten, die in embryonale vorm hebben overwinterd in de bladoksels. Deze embryo's zijn al gevormd in het voorgaande jaar. Vruchten die zich in het voorjaar op het nieuwe hout vormen, vormen de tweede cyclus. Vruchten van het voorgaande jaar rijpen in het tweede jaar. De cycli ontstaan met name in gebieden met koele zomers. Eetbaar zijn die vruchten die in een embryonaal stadium door de winter heen gekomen zijn. De snoei van de vijg is speciaal daarop gericht. Na een zachte winter beginnen de vijgen meteen te rijpen omdat de vruchtbeginsels aan de tak overwinteren.

De Vijg is een boom die maximaal 3 meter hoog wordt in ons klimaat. De boom is goed winterhard en bladverliezend in de wintermaanden. In hele strenge winters kunnen ze wat invriezen maar ze lopen altijd weer uit. 

 
Eisen
De Vijgenboom verlangt een redelijk lichtvochtige bodem in de zomermaanden en heeft geen speciale eisen aan de grondsoort, zelfs arme schrale grond is geen probleem. Voorkeur gaat uit naar kalkrijke grond.

 
Informatie
De boom komt van nature voor in Westelijk Azië. Al in de oudheid werd de soort gekweekt met name in Zuid-Europa komen vijgenbomen veel voor. Ficus caria is een soort uit de moerbeifamilie (Moraceae).

De bladeren zijn dik en leerachtig. De bovenzijde van het blad is donkergroen en ruwbehaard, de onderzijde is eveneens behaard en heeft witte nerven.

In de zomer moet worden gesnoeid: de toppen van de jonge scheuten worden teruggenomen; zodanig dat er 5 - 6 bladeren aan de scheut(en) blijven. Door deze wijze van snoeien wordt de aanleg van nieuwe scheuten vanuit de bladoksels bevorderd en kan er meer (zon)licht in de kroon komen. Aan het einde van het groeiseizoen zullen in de oksels van de nieuw gevormde jonge scheuten nog embryonale vruchtjes aanwezig zijn. De kans is groot dat deze vruchten de winter overleven en zich het volgende groeiseizoen verder zullen ontwikkelen. Aanwezige groene vruchten aan het einde van het groeiseizoen overleven de winter niet: pluk ze af.

In de lente richt de snoei zich op het ontwikkelen van een evenwichtige kroon. Stakerige, bevroren en kale scheuten worden terug geknipt op één knop om nieuwe groei te stimuleren. Overtollige zijscheuten worden van de hoofdgesteltakken geknipt. Zorg voor een open struikvorm, zodat het (zon)licht goed de hoofdgesteltakken kan bereiken.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
2937alb9z5556i1x1JUkV7N1w8wC276D.jpg
 
 
7u7v77DD28QU505u6N99t67y11ndtT37.jpg
i38363C23303Z5695NB16F34BfHJ3g74.jpg
 
 
o2p4U70PI91K87a64Y4718SB8C921766.jpg
Indien uw bestelling planten bevat groter dan 100 cm zal nacalculatie van bezorgkosten plaatsvinden. De bezorgkosten voor planten groter dan 100 cm zijn € 0,70 per km (o.b.v. enkele reis vanaf bathmenseweg 29, Lettele). We nemen altijd contact met u op over de verwachte kosten voor het verzenden van uw bestelling.