Webshop
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Danish oil
Verbeterde Danish oil
0 Reviews | Review toevoegen

Verbeterde Danish Oil impregneert goed en geeft een mooie glans aan het hout. Toepasbaar op alle houtsoorten, kleurloos, geschikt voor binnen en buiten, verbruik 8-10 m2/ liter.

€ 17,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Danish Oil wordt ook wel Deense olie genoemd en wordt al enkele honderden jaren gebruikt om hout mee af te werken. Het is een mix van verschillende ingrediënten die van fabrikant tot fabrikant kan verschillen.

Voor sommige stukken houtwerk is een mooie glans gewenst. Dit is iets wat met lijnolie niet eenvoudig is omdat hiervoor ook een zogenaamde vernis gebruiken moet worden die bestaat uit opgeloste harsen die in het hout moeten trekken.

Aan de ene kant hadden we dus lijnolie die wél impregneerde maar niet erg glansde en aan de andere kant hadden we vernis dat niet impregneerde maar wél glansde. Het was dan ook een kwestie van wachten tot iemand deze beide ingrediënten bij elkaar zou voegen om daarmee iets te maken wat wel impregneerde maar wat bij voldoende lagen ook een leuke glans zou geven. Wie het geweest is hebben we tot op heden niet kunnen achterhalen maar het ligt voor de hand te veronderstellen dat het een Deen was die een dergelijk leuk recept ontwikkelde waardoor deze mix de wereld in ging als Danish oil. 

Ook nu nog wordt Danish oil veel gebruikt door bijvoorbeeld houtdraaiers en ter bescherming van buitenwerk. De mix van de ingrediënten verschilt zoals gezegd van fabrikant tot fabrikant maar één van de nadelen van de traditionele Deense oliën is het feit dat er redelijk wat lagen van nodig zijn voor het hout verzadigd is. Met name die eigenschap hebben we weten te verbeteren door in ons product met een enorm hoog aandeel olie en hars en slechts heel weinig (circa 10%) oplosmiddelen te werken.

Onze verbeterde Danish oil is een verkoking van met name natuurlijke, drogende oliën en Kolofonium. Deze Danish oil krijgt daardoor een sterke, slijtvaste film en een groot impregnerend vermogen. Aan onze Danish oil wordt Kolofonium toegevoegd om de Danish oil een hogere glans te geven.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
2937alb9z5556i1x1JUkV7N1w8wC276D.jpg
 
 
7u7v77DD28QU505u6N99t67y11ndtT37.jpg
i38363C23303Z5695NB16F34BfHJ3g74.jpg
 
 
o2p4U70PI91K87a64Y4718SB8C921766.jpg
Indien uw bestelling planten bevat groter dan 100 cm zal nacalculatie van bezorgkosten plaatsvinden. De bezorgkosten voor planten groter dan 100 cm zijn € 0,70 per km (o.b.v. enkele reis vanaf bathmenseweg 29, Lettele). We nemen altijd contact met u op over de verwachte kosten voor het verzenden van uw bestelling.