Webshop
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Schellak blond
Schellak blond
0 Reviews | Review toevoegen

Schellak blond is de meest heldere gezuiverde schellak, ontdaan van was.

€ 6,95
Prijs per hoeveelheid
Aantal: 
Bestellen

Schellak is een harsachtige afscheidingsproduct van de kleine lakschildluis. Het wordt gebruikt voor het politoeren maar ook om te kleien, messing te lakken en nog veel meer. Schellak wordt meestal verkocht in schilfervorm. Deze schellakschilfers worden opgelost in ethanol 96% zodat een schellak- of politoervernis ontstaat die een groot aantal toepassingen kent. Zo wordt er met de aldus verkregen vernis niet alleen hout van de mooist mogelijke glans voorzien middels het politoerproces maar worden hiermee ook messing instrumenten gelakt en zelfs allerlei voedingsmiddelen verfraaid.

Hoeveel schilfers schellak u in een liter ethanol oplost hangt af van de dikte van de schellakvernis die u wilt maken. Voor een redelijk dunne vernis kunt u ongeveer 100 gram schellak oplossen in een liter ethanol; voor een gemiddeld dikke vernis kunt u 300 gram schellak oplossen. Deze schellak is ontwast, de was in de schellak geeft de vernislaag een zekere flexibiliteit wat als voordeel geldt. Nadeel van deze was in de schellak is echter dat er daardoor een enigszins melkachtig resultaat ontstaat.

Onze standaard pakketjes bevatten 300 gram schellak-schilfers waarmee u in een liter ethanol een goed bruikbare politoer vernis maakt maar voor wie meer schellak wil kopen kunnen we uiteraard ook andere hoeveelheden schellak leveren.

Hoewel vaak het tegendeel wordt beweerd is eenmaal aangemaakte schellak-vernis een beperkt houdbare oplossing. Als globale richtlijn staat hiervoor een termijn van 12 maanden na productie maar in de praktijk hebben we al herhaaldelijk schellakvernis van 3 maanden oud gezien die reeds onbruikbaar was. Als de schellak reeds bedorven is komt u daar pas bij het aanbrengen van de laklaag achter (als u geen proefstukje heeft gemaakt) met als gevolg dat u de schellak weer dient te verwijderen. Het heeft dan ook sterk de voorkeur om schellak in schilfervorm te kopen en daarmee zelf zoveel vernis aan te maken als voor het onderhanden project nodig is. De schilfers mogen niet in contact met metaal komen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
2937alb9z5556i1x1JUkV7N1w8wC276D.jpg
 
 
7u7v77DD28QU505u6N99t67y11ndtT37.jpg
i38363C23303Z5695NB16F34BfHJ3g74.jpg
 
 
o2p4U70PI91K87a64Y4718SB8C921766.jpg
Indien uw bestelling planten bevat groter dan 100 cm zal nacalculatie van bezorgkosten plaatsvinden. De bezorgkosten voor planten groter dan 100 cm zijn € 0,70 per km (o.b.v. enkele reis vanaf bathmenseweg 29, Lettele). We nemen altijd contact met u op over de verwachte kosten voor het verzenden van uw bestelling.

Wij zijn wegens vakantie gesloten.
In deze periode zijn we niet altijd aanwezig. Bestellingen via de webshop zijn wel mogelijk, echter vanaf 24 augustus worden uw bestelling verzonden.