Webshop
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Pawpaw
Pawpaw
0 Reviews | Review toevoegen

Asimina triloba (Pawpaw boom) is een vruchthoudende heester, bladverliezend in de winter, met een winterhardheid van -25°C. De bloeitijd is van maart t/m mei.

€ 24,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Kenmerken

Naam Asimina triloba (Pawpaw)
Winterhardheid Winterhard en niet wintergroen
Soort gewas Boom
Standplaats Halfschaduw tot zon
Grondsoort Luchtig, humusrijk, iets zurig
Maximale hoogte Ongeveer 6 meter.
Waterbehoefte Licht vochtig
Bloeimaand(en) Maart-mei
Bestuiving Kruisbestuivend
Vruchtmaand(en) Oktober
 
De vrucht van de pawpaw is gewoonlijk 5 tot 15 cm lang, 3 tot 10 cm dik en is aardappelvormig. Het vruchtgewicht kan erg verschillen maar is ongeveer 125 tot 250 gram. Voor het rijpen van de vruchten is het noodzakelijk dat de boom op een beschutte plek in de volle zon staat.

De vruchten beginnen te rijpen in oktober. Bijna rijpe vruchten laten relatief gemakkelijk van de boom los. Hierna moeten ze nog afrijpen, ze worden na enige dagen lichter van kleur.

Het vruchtvlees is cremewit tot gelig. Het vruchtvlees smaakt zoet en banaan/mango/ ananas-achtig. De vruchten zijn rijk aan mineralen, eiwitten, vitamine-C en vitamine-A. De vruchten worden gebruikt voor verse consumptie of voor het maken van desserts. Het vruchtvlees kan ook worden ingevroren voor later gebruik. In een koelkast zijn de vruchten wel 3 weken te bewaren.

De donkerbruine, fluweelachtige bloemen verschijnen voor de bladeren in de lente op eenjarige twijgen. De bloemen kunnen een diameter van 5 cm hebben. De bloemen zijn zelfsteriel en hebben dus kruisbestuiving nodig. De bloeitijd is van maart t/m mei.

De pawpaw is een langzaam groeiende bladverliezende boom of struik die na verloop van jaren 3 tot 6 m hoog kan worden.

Zeer winterhard -25°C en  bladverliezend in de winter.

Eisen
De pawpaw verdraagt goed volle zon, maar ook enige schaduw wordt goed verdragen. Het is aan te bevelen om jonge bomen die net zijn geplant de eerste twee jaar te beschermen tegen de volle zon. De bladeren zijn door hun grootte nogal windgevoelig, waardoor een windluwe plaats op prijs wordt gesteld.

Zorg voor voldoende vocht in de zomer en een humusrijke bodem die goed afwatert.
Pawpaw bomen verdragen het verplanten niet erg goed. Daarom is het noodzakelijk uitsluitend bomen te planten met grote kluit, of beter nog: bomen die zijn opgegroeid in containers.

Informatie
Van nature komt de pawpaw boom voor in het zuidoosten van Noord-Amerika. Het geslacht bevat de grootste eetbare, in Noord-Amerika inheemse vruchten. De planten groeien in de vruchtbare valleien.

Asimina triloba is de meest noordelijke soort uit de Zuurzakfamilie (Annonaceae). Afgezien van de vruchten levert de familie relatief weinig nuttige producten.

Het glanzende donkergroene, langwerpige blad wordt 15 cm lang. Het uitlopen van de bladeren begint eind mei, na de bloei. Door de pirimidale boomvorm en de mooie gele herfstkleuren, heeft de pawpaw een hoge sierwaarde.

Plant behoeft weinig snoei.

De vroegste vermelding over pawpaws wordt gedaan in het verslag van de ontdekkingsreiziger Hernando de Soto uit 1541 over Indianen die deze planten kweekten in het gebied ten oosten van de Mississippi. Moes van de pawpaw was een favoriet gerecht van George Washington.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
2937alb9z5556i1x1JUkV7N1w8wC276D.jpg
 
 
7u7v77DD28QU505u6N99t67y11ndtT37.jpg
i38363C23303Z5695NB16F34BfHJ3g74.jpg
 
 
o2p4U70PI91K87a64Y4718SB8C921766.jpg
Indien uw bestelling planten bevat groter dan 100 cm zal nacalculatie van bezorgkosten plaatsvinden. De bezorgkosten voor planten groter dan 100 cm zijn € 0,70 per km (o.b.v. enkele reis vanaf bathmenseweg 29, Lettele). We nemen altijd contact met u op over de verwachte kosten voor het verzenden van uw bestelling.