Webshop
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Walnoot 'Bella Maria'
Walnoot 'Bella Maria'
0 Reviews | Review toevoegen

Juglans Regia Bella Maria (Gewone walnoot of Okkernoot) is kenmerkend vanwege zijn grote smaakvolle noot die schoon uit de bolster komt.

€ 44,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Kenmerken

Naam Juglans Regia Broadview(Gewone walnoot )
Winterhardheid Winterhard en niet wintergroen
Soort gewas Boom
Standplaats Zonnig, half schaduw
Grondsoort Kalkhoudend
Maximale hoogte Ongeveer 15 meter.
Waterbehoefte Lichtvochtig
Bloeimaand(en) Mei t/m juni
Bestuiving Zelfbestuivend
Vruchtmaand(en) Eind september
 Het ras Bella Maria is een relatief nieuw ras geselecteer in Nederland. Deze walnoot is kenmerkend vanwege zijn grote smaakvolle noot die schoon uit de bolster komt.

Bella Maria heeft een goede productie. Walnoothout wordt gebruikt voor meubels of vloeren. Van walnoten kan ook walnootolie gemaakt worden, dat bijvoorbeeld in salades wordt gebruikt. Voor de meeste mensen zijn de walnoten heel gezond. Voor sommige mensen met walnotenallergie is de walnoot juist heel er gevaarlijk en mogen absoluut geen walnoten eten.

De Walnoot  is een bladverliezende boom die ongeveer 20 meter hoog wordt. De boom is winterhard  en bladverliezend in de wintermaanden.
 
Eisen
De Walnoot verlangt een kalkhoudende, niet te natte bodem bij voorkeur op klei of leem. De beste standplaats is zonnig tot halfschaduw.
 
Informatie
Oorspronkelijk komt de walnoot voor in Zuid Europa en Azië. In Noord Europa is de walnotenboom aangeplant. Ook een  bekende plant uit deze familie is de Pecannoot. De botanische naam van walnotenboom is Juglans Regia. Dit is een samentrekking  van het Latijnse ‘Joris Glans’, wat ‘noot of eikel van Jupiter’ betekent. Regia komt van Rex en betekent koninklijk.

De heldergroene, glanzende onevengeveerde bladeren hebben 15-25 blaadjes. De 7-10 cm lange en 2-3 cm brede blaadjes zijn lancetvormig tot eirond-lancetvormig, hebben een fijngezaagde bladrand en een witfijnharige onderkant.
 
De bladeren van de walnotenboom geven een bepaalde geur af. Een geur, tanninegeur, waar ongedierte en insecten als muggen niet van houden. In de zomer zit je onder een walnotenboom niet alleen lekker fris in de schaduw, maar ook nog eens rustig zonder de muggen. De geur is aangenaam aromatisch.

De snoeiperiode is in het najaar. Kunstmest toedienen kan het beste in september, koemestkorrels het beste  in maart. Als de boom jong is, groeit hij hard, maar naarmate hij ouder wordt, gaat het steeds langzamer. De boom wordt ongeveer 400 tot 600 jaar.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
2937alb9z5556i1x1JUkV7N1w8wC276D.jpg
 
 
7u7v77DD28QU505u6N99t67y11ndtT37.jpg
i38363C23303Z5695NB16F34BfHJ3g74.jpg
 
 
o2p4U70PI91K87a64Y4718SB8C921766.jpg
Indien uw bestelling planten bevat groter dan 100 cm zal nacalculatie van bezorgkosten plaatsvinden. De bezorgkosten voor planten groter dan 100 cm zijn € 0,70 per km (o.b.v. enkele reis vanaf bathmenseweg 29, Lettele). We nemen altijd contact met u op over de verwachte kosten voor het verzenden van uw bestelling.