Webshop
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Camellia sinensis - theeplant - inflora
Theeplant
0 Reviews | Review toevoegen

Theeplant (Camellia sinensis) met name voor het maken van thee. Van deze struik worden witte thee, groene thee en zwarte thee gemaakt door de bladeren op verschillende wijze te behandelen.

€ 14,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Kenmerken

Naam Camellia sinensis
Winterhardheid Winterhard en wintergroen
Soort gewas Heester/boom
Standplaats Half schaduw-schaduw
Grondsoort Geen speciale eisen
Maximale hoogte Ongeveer 4 meter.
Waterbehoefte Lichtvochtig
Bloeimaand(en) Maart-mei
Bestuiving Kruisbestuivend
 
De theeplant is een groenblijvende struik of kleine boom die zo'n 4 m hoog kan worden, maar meestal tot onder de twee meter wordt gesnoeid als hij voor de bladeren wordt geteeld.
 

Eisen
De boom of heester kan in de volle grond worden geplaatst op een beschutte plek in lichtvochtighe grond in de schaduw of halfschaduw.
 
Informatie
De bovenste twee blaadjes van de struiken worden geplukt. Dit kan elke 7-15 dagen, afhankelijk van de ontwikkeling van de scheuten. Bladeren die langzaam ontwikkelen hebben altijd een betere smaak. De gedroogde bladeren worden gebruikt om thee van te maken

De groene thee wordt verkregen door de bladeren direct na de oogst te verhitten, waardoor de enzymen inactief worden gemaakt en oxidatie uitblijft.

De witte thee wordt verkregen door de bladeren direct na de oogst te drogen.

De zwarte thee krijgt meerdere specifieke behandelingen

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.