Webshop
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Nectarine Rubygold
Nectarine Rubygold
0 Reviews | Review toevoegen

Prunus persica variëteit nucipersica Rubygold (Nectarine) is een boom met veel sappige aromatische vruchten met een gladde schil.

€ 12,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Kenmerken

Naam Prunus persica nucipersica Rubygold
Winterhardheid Winterhard en niet wintergroen
Soort gewas Boom
Standplaats Zonnig
Grondsoort Kalkrijk
Maximale hoogte Ongeveer 4 meter.
Waterbehoefte Lichtvochtig
Bloeimaand(en) April
Bestuiving Zelfbestuivend
Vruchtmaand(en) Augustus
Prunus persica is een perziksoort met een gladde schil, vaak nectarine genoemd. Behoudens de schil, bestaat er geen wezenlijk verschil tussen perziken en nectarines. Het gekleurde vruchtvlees is zeer sappig met een heerlijk geur. De vruchten rijpen in een normale zomer goed af en zijn diep rood gekleurd. Evenals alle steenvruchten bevat ze een harde pit. Rubygold heeft relatief veel vruchten

Bij overvloedige vruchtzetting is ruime vruchtdunning noodzakelijk, zodat de overblijvende vruchten voldoende gelegenheid krijgen om volledig uit te groeien en alleen dan een goede kwaliteit zullen krijgen.

De bloemen zijn roze en bloeien in Nederland buiten al zeer vroeg (in april), waardoor er een grotere kans bestaat op bevriezing van de bloemen door nachtvorst. De bloemen zijn zelfbestuivend, de bloeitijd is in april.

De Nectarineboom is een boom die maximaal 5 meter hoog wordt. De boom is winterhard tot ongeveer -20°C en bladverliezend in de wintermaanden.
 
Eisen
De Prunus persica staat graag op een zonnige standplaats en een kalkrijke grond. De boom verdraagt niet een te natte grond.
 
Informatie
Perziken komen oorspronkelijk uit China. Ze zijn via Perzië in Europa terechtgekomen.
Prunus persia is een soort uit de Rozenfamilie (Rosaceae). De familie kent zowel veel sierplanten als veel gebruiksplanten. Binnen de familie komen zowel vlezige vruchten als schijnvruchten voor. Tot de rozenfamilie behoren bekende vruchtenplanten als aardbei, appel, framboos, peer en pruim.

De bladeren zijn langwerpig en glad.

Snoei kuipplanten naar behoefte om een mooie vorm te behouden. Aangezien de vruchten alleen op eenjarig hout verschijnen, zorgt u op deze wijze voor hogere opbrengsten. Grotere bomen krijgen een holle kroon als u de harttak afzaagt. Daardoor komt er meer licht in het centrum van de kroon.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
2937alb9z5556i1x1JUkV7N1w8wC276D.jpg
 
 
7u7v77DD28QU505u6N99t67y11ndtT37.jpg
i38363C23303Z5695NB16F34BfHJ3g74.jpg
 
 
o2p4U70PI91K87a64Y4718SB8C921766.jpg
Indien uw bestelling planten bevat groter dan 100 cm zal nacalculatie van bezorgkosten plaatsvinden. De bezorgkosten voor planten groter dan 100 cm zijn € 0,70 per km (o.b.v. enkele reis vanaf bathmenseweg 29, Lettele). We nemen altijd contact met u op over de verwachte kosten voor het verzenden van uw bestelling.