Webshop
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Trachycarpus Fortunei
Chinese Henneppalm
0 Reviews | Review toevoegen

Trachycarpus Fortunei (Aziatische Waaierpalm of Chinese Windmolenpalm of Chinese Henneppalm) is sierlijk en gemakkelijk te onderhouden. De palm is wintergroen en winterhard.

Maximale levertijd

Ophalen op aanvraag of bezorgen (€0,70/km) binnen 5 werkdagen van 1 nov tot 1 apr

€ 55,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Kenmerken

Naam Trachycarpus Fortunei (Chinese Henneppalm)
Winterhardheid Winterhard en wintergroen
Soort gewas Palm
Standplaats Zonnig, half schaduw
Grondsoort Geen bijzondere bodemeisen
Maximale hoogte Ongeveer 12 meter.
Waterbehoefte Vochtig
 
De palm ontwikkelt een lange stam die bedekt is met vezels en een hoogte kan bereiken van 12 meter. De donkergroene waaiervormige bladeren kun een diameter bereiken van 110 cm. De palm is een zeer robuuste en snelgroeiend tot wel 25 cm per jaar.

De bloeiwijze is geel bij de mannelijke exemplaren en cremewit bij de vrouwelijke bloeiwijze. Nadat deze zijn bevrucht kunnen ze uitgroeien tot zaadtrossen met duizenden zaden. Het zaad is niervormig en blauwzwart gekleurd.

De Trachycarpus Fortunei is winterhardheid tot ongeveer -15°C en bladhoudend in de wintermaanden.

Eisen
De beste standplaats is in de zon of halfschaduw.  De palmboom maakt in de volle grond een groot wortelstel aan om over voldoende water te kunnen beschikken. Indien de palm in een plantenbak staat moet daarom altijd voor voldoende water worden gezorgd anders worden de bladeren grauw en gelig.

De palmboom heeft vooral in de zomer graag veel mest. Eenmaal per maand koemestkorrels is prima voor een goede groei.
 
Informatie
Trachycarpus Fortunei  is een soort uit de palmenfamilie (Palmae of Arecaceae) en komt oorspronkelijk uit Oost- Azië (China, Japan).

Palmen hebben meestal een schijnstam. De planten ontwikkelen een enkele stengel met één groeipunt. De stengel bestaat uit opeengestapelde bladvoeten en bevat geen bast. Voordat een jonge palm de hoogte in kan groeien moet een bepaalde breedte zijn bereikt. Hierdoor lijkt de groei van een jonge plant langzamer te gaan dan die van een reeds oudere palm.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
2937alb9z5556i1x1JUkV7N1w8wC276D.jpg
 
 
7u7v77DD28QU505u6N99t67y11ndtT37.jpg
i38363C23303Z5695NB16F34BfHJ3g74.jpg
 
 
o2p4U70PI91K87a64Y4718SB8C921766.jpg
Indien uw bestelling planten bevat groter dan 100 cm zal nacalculatie van bezorgkosten plaatsvinden. De bezorgkosten voor planten groter dan 100 cm zijn € 0,70 per km (o.b.v. enkele reis vanaf bathmenseweg 29, Lettele). We nemen altijd contact met u op over de verwachte kosten voor het verzenden van uw bestelling.